logo gehandicaptenraadduiven

A- A A+

Op 1 januari 2015 werd de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) van kracht. Deze wet moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. De Wmo zorgt er ook voor dat iedereen díe hulp en ondersteuning krijgt die hij daarbij nodig heeft. U kunt op verschillende manieren te maken krijgen met de Wmo 2015.

Ervaart u beperkingen bij:

  • het huishoudelijk werk
  • het verplaatsen in en om uw huis
  • het autorijden, of fietsen
  • het onderhouden van sociale contacten


en heeft u niemand om op terug te vallen? Neem dan contact op met het Sociaal Loket, te bereiken via onderstaand nummer: 0900-279 11 11, lokaal tarief, werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur.

Daar krijgt u informatie en advies over algemene en individuele voorzieningen. Samen met de Wmo-consulent kijkt u wat uw situatie is en wat uw behoefte aan ondersteuning en hoe u hier iets aan kunt doen.

Als officieel adviesorgaan van de Gemeente is de Raad voor Sociaal Domein Duiven (RvSDD) opgericht. Vanuit de Gehandicaptenraad zitten er op voordracht twee mensen in de Raad voor Sociaal Domein Duiven. Zij behartigen de belangen van mensen met een beperking. Wilt u meer weten over de Wmo en het werk van de Raad voor Sociaal Domein Duiven klik dan op onderstaande link. Tevens geven we u wat praktische tips hoe u het beste een gesprek met een Wmo-consulent in kunt gaan.

Praktische tips (pdf)

www.rvsdd.nl

Top