logo gehandicaptenraadduiven

A- A A+

Vrijwilliger zijn voor het Scholenproject is een leuke uitdaging! Je probeert via spelelementen, zoals bijvoorbeeld een rolstoel- en blindenbaan, de leerlingen bewust te maken van hoe het is om te leven met een beperking. Er wordt gewerkt in groepjes. De lesochtend worden op alle basisscholen van Duiven, Groessen en Loo gegeven en worden afhankelijk van de school ingedeeld maar zijn altijd op een woensdagochtend.   

Het Scholenproject "Gehandicapt? Nou en!" bestaat sinds 1998. De bedoeling van het project is om leerlingen van de laatste twee groepen van het basisonderwijs kennis te laten maken met de gevolgen die mensen met een beperking in het dagelijks leven kunnen ondervinden. Wij hopen hiermee, door het kweken van begrip en het wegnemen van een stuk onwetendheid, de integratie tussen mensen met en zonder beperking te bevorderen.

Voor de Gehandicaptenraad is toegankelijkheid een belangrijk onderwerp. Toegankelijkheid van openbare gebouwen, winkels en horecagelegenheden maar ook van de publieke ruimte. Is er een blindenbaan en zo ja, zijn er opstakels op de baan? We proberen knelpunten te signaleren en waar mogelijk op te lossen. Aan diverse projecten hebben we al met onze adviezen mee kunnen werken. Zo zijn we onder andere betrokken geweest bij de inrichting van het stationsplein en van de Rijksweg en denken we mee met de nieuwbouw van basisscholen. Toegankelijkheid heeft alles te maken met Inclusie. Wij hebben dan ook twee vertegenwoordigers in de Werkgroep Inclusie zitten.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een paar jaar geleden hebben wij een campagne gehouden om mensen te laten zien hoe het is om met een beperking of een chronische ziekte te moeten leven. De campagne bestond uit een tweewekelijks cartoon in de DuivenPost met telkens een actueel onderwerp. Aansluitend hebben we een flyer verspreid onder alle inwoners van Duiven, Groessen en Loo. 

Flyer Bewustwordingscampagne

Top