logo gehandicaptenraadduiven

A- A A+

Het VN-verdrag en de Stichting Gehandicaptenraad Duiven

In 2016 is door Nederland het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd (bekrachtigd). Dat betekent dat vanaf dat moment het verdrag ook in Nederland geldt. De voorzitter van de Stichting Gehandicaptenraad Duiven, Hans Egtberts, is ambassadeur van het VN-verdrag.

"Het lijkt soms een open deur: mensen met een beperking en/of chronische ziekte moeten op gelijke voet kunnen deelnemen aan onze samenleving. Maar dat is helemaal zo vanzelfsprekend nog niet. Op het gebied van werk, onderwijs, fysieke leefomgeving en internet, bijvoorbeeld een toegankelijke website voor mensen met een visuele beperking, is nog een wereld te winnen, ook in Nederland."

 VN logo

Het VN-verdrag werkt door in lokale wet- en regelgeving: de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet hebben alle drie een bepaling gekregen dat de uitvoering daarvan moet voldoen aan het VN-verdrag. De Stichting Gehandicaptenraad Duiven wil dat het VN-verdrag stevig wordt verankerd. Mensen met een beperking en/of chronische ziekte zijn in alle opzichten gelijkwaardig aan anderen. Toegankelijkheid en deelname aan onze samenleving moet vanzelfsprekend worden, voor iedereen. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met onze VN-ambassadeur in Duiven, Hans Egtberts, per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per telefoon (06-43216141).

Tips en Tops

Mindervalidentoilet OG tent

Mindervalidentoilet eindelijk aangepast!

Het is zover! Het mindervalidentoilet in de OG tent is eindelijk goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel! Het heeft wel de nodige inspanningen gekost om het voor elkaar te krijgen.  

Lees meer...  

Vrijwilligers Scholenproject

Vrijwilligers Scholenproject krijgen VOG 

De Stichting Gehandicaptenraad Duiven voert al bijna 20 jaar het "Scholenproject" uit: we laten leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Duiven, Groessen en Loo kennis maken met hoe het is om een beperking of chronische ziekte te hebben.

Lees meer...  

Uitspraak rechtbank huishoudelijke hulp

Gemeente Duiven accepteert uitspraak Rechtbank Gelderland

Er was nogal wat over te doen. Op 1 november 2016 deed de bestuursrechter in Arnhem uitspraak in een zaak die was voorgelegd door een inwoner van de gemeente Duiven. Twee vragen stonden centraal. Allereerst moest de bestuursrechter een uitspraak doen over het al dan niet "algemeen gebruikelijk" zijn van huishoudelijke hulp in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo).

Lees meer...  

Scholenproject

Het Scholenproject is een lesochtend voor leerlingen van de hoogste groepen van de basisscholen in Duiven, Groessen en Loo... Lees meer

WMO

De Wet maatschappelijk ondersteuning is een wet die regelt dat u zelfstandig mee kunt blijven doen aan de maatschappij, langer thuis kunt blijven wonen en dat u sociale contacten kunt blijven onderhouden... Lees meer

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is voor iedereen belangrijk, zeker voor mensen met een beperking!... Lees meer

VN-verdrag

In 2016 is door Nederland het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd (bekrachtigd)...   Lees meer

Top