logo gehandicaptenraadduiven

A- A A+

Mindervalidentoilet eindelijk aangepast!

Het is zover! Het mindervalidentoilet in de OG tent is eindelijk goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel! Het heeft wel de nodige inspanningen gekost om het voor elkaar te krijgen.  

Vrijwilligers Scholenproject krijgen VOG 

De Stichting Gehandicaptenraad Duiven voert al bijna 20 jaar het "Scholenproject" uit: we laten leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Duiven, Groessen en Loo kennis maken met hoe het is om een beperking of chronische ziekte te hebben.

Gemeente Duiven accepteert uitspraak Rechtbank Gelderland

Er was nogal wat over te doen. Op 1 november 2016 deed de bestuursrechter in Arnhem uitspraak in een zaak die was voorgelegd door een inwoner van de gemeente Duiven. Twee vragen stonden centraal. Allereerst moest de bestuursrechter een uitspraak doen over het al dan niet "algemeen gebruikelijk" zijn van huishoudelijke hulp in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo).

Het VN-verdrag en de Stichting Gehandicaptenraad Duiven

In 2016 is door Nederland het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd (bekrachtigd). Dat betekent dat vanaf dat moment het verdrag ook in Nederland geldt. De voorzitter van de Stichting Gehandicaptenraad Duiven, Hans Egtberts, is ambassadeur van het VN-verdrag.

Top